ΒΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Θα χρειαστούμε:

  1. Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
  2. Νερό
  3. Δοχείο Ανάμειξης
  4. Μυστρί
  5. Αντικολλητικό λιπαντικό spray
  6. Παγοθήκες σιλικόνης
  7. Συνδετήρες
  8. Χρώματα σε σκόνη (προαιρετικό)

Βήμα 1:

Φτιάχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ή λεκάνη με αναλογία τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερό 1:2. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε το χρώμα της επιλογής μας σε μορφή σκόνης.

Ανακατεύουμε καλά με το μυστρί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους.

Tip: Η ανάμειξη μπορεί να γίνει παιχνίδι, βάζοντας τα υλικά σε ένα πλαστικό σακουλάκι με αεροστεγές κλείσιμο. 

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 2:

Για το καλούπι χρησιμοποιούμε παγοθήκες σιλικόνης σε ό,τι σχήμα μας αρέσει. Ψεκάζουμε το καλούπι με λιπαντικό spray για να γίνει πιο εύκολη η αποκόλληση της κατασκευής μας.

Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο καλούπι και το διανέμουμε ομοιόμορφα μέσα στις θήκες της σιλικόνης.

Ανακινούμε τη βάση του καλουπιού, για να απελευθερώσουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να έχει το μείγμα και να έχουμε ένα λείο τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον το καλούπι σιλικόνης είναι ελαστικό, μπορούμε να το τεντώσουμε, με αργές κινήσεις, με τα δύο χέρια.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 3:

Πριν το μείγμα στεγνώσει βάζουμε από ένα συνδετήρα σε κάθε θήκη, με προσοχή ώστε η μια πλευρά του να παραμείνει εκτός του μείγματος. Αφήνουμε το μείγμα να στεγνώσει για 24 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τις κατασκευές από τις θήκες. Λειαίνουμε ελαφρώς τις κατασκευές μας με υαλόχαρτο, όπου χρειάζεται.

Tip: Αν θέλουμε αντί για συνδετήρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εύπλαστο σύρμα, δίνοντάς του το σχήμα που μας εξυπηρετεί.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 4:

Οι βάσεις μας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις φωτογραφίες που αποθανατίζουν τις καλοκαιρινές μας στιγμές.

Πηγή: Pinterest.gr

Μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή για μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να κρατούν την ξεγνοιασιά των διακοπών σε πρώτο πλάνο! Καλή επιτυχία και καλό Καλοκαίρι σε όλους!