ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΚΕΥΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Θα χρειαστούμε:

 

1. Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ

 

2. Νερό

 

3. Δοχείο Ανάμειξης

 

4. Αντικολλητικό λιπαντικό spray

 

5. Παγοθήκη από σιλικόνη με ορθογώνιες εσοχές 

 

6. Δερμάτινο κορδόνι

 

7. Κόλλα blu-tack

 

8. Ψαλίδι

 

9. Μαχαίρι

 

10. 2 διάφανα καλαμάκια

 

11. Μυστρί

 

12. Υαλόχαρτο

 

Βήμα 1:

Φτιάχνουμε το μείγμα  σε δοχείο με αναλογία τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερού 1:2.

Ανακατεύουμε καλά με το μυστρί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους.

Tip: Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε τσιμέντο.

 

Βήμα 2:

Για το καλούπι χρησιμοποιούμε παγοθήκη σιλικόνης με ορθογώνιες εσοχές, την οποία ψεκάζουμε με το λιπαντικό spray για να γίνει πιο εύκολη η αποκόλληση της κατασκευής μας. 

 

Βήμα 3:

Κόβουμε τα διαφανή καλαμάκια σε 12 μικρά κομμάτια με φάρδος όσο το φάρδος της κάθε εσοχής της παγοθήκης. Βάζουμε μέσα σε κάθε τεμάχιο από το καλαμάκι τόση ποσότητα blu-tack ώστε να το «γεμίζει». Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια στις εσοχές της παγοθήκης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Tip: Αφήνουμε λίγο blu-tack να προεξέχει ώστε να κολλήσουν καλά τα καλαμάκια στις εσοχές και να μην εισχωρήσει τσιμέντο μέσα σε αυτά.

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Βήμα 4:

Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο καλούπι και το διανέμουμε ομοιόμορφα μέσα στις θήκες της σιλικόνης, φροντίζοντας να γεμίσει η κάθε θήκη. 

Ανακινούμε τη βάση του καλουπιού, για να απελευθερώσουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να έχει το μείγμα και να έχουμε ένα λείο τελικό αποτέλεσμα.  

Tip: Εφόσον το καλούπι σιλικόνης είναι ελαστικό, μπορούμε να το τεντώσουμε, με αργές κινήσεις, με τα δύο χέρια. Προσέχουμε όμως, να μην μετακινηθούν τα κομμάτια από τα καλαμάκια.

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Βήμα 5:

Μετά από 48 ώρες αφαιρούμε τις λωρίδες προσεκτικά από το καλούπι σιλικόνης. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεχτικά το blu-tack από τα σημεία που βρίσκονται τα καλαμάκια, ώστε να δημιουργηθεί τρύπα.

Περνάμε το κορδόνι μέσα από τις τρύπες, ενώνοντας τις τσιμεντένιες λωρίδες τη μια δίπλα στην άλλη. Στο τέλος δένουμε έναν κόμπο στο κορδόνι και κόβουμε όσο προεξέχει. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

Tip: Για πιο λείο αποτέλεσμα, μόλις αφαιρέσουμε τις τσιμεντένιες λωρίδες από το καλούπι, τις λειαίνουμε προσεκτικά με υαλόχαρτο.   

 

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Η βάση μας για τα μαγειρικά σκεύη είναι έτοιμη!

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

Πηγή: http://www.hungryheart.se/

 

Καλή επιτυχία!