Ψηφιδωτό από κοχύλια και πέτρες

Θα χρειαστούμε:

1.    Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ

2.    Νερό

3.    Δοχείο Ανάμειξης

4.    Μυστρί

5.    Αντικολλητικό λιπαντικό spray

6.    Ρηχό σκεύος με επίπεδη επιφάνεια

8.    Διάφανο γυαλιστικό σπρέι

 

Σε ένα περίπατο στην παραλία αναζητούμε κοχύλια, μικρές πέτρες και θραύσματα από χρωματιστά γυαλιά που έχει ξεβράσει η θάλασσά, για να τα αξιοποιήσουμε στην διακόσμηση.

 

 

Βήμα 1:

Φτιάχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ή λεκάνη με αναλογία τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερό 1:2. Ανακατεύουμε καλά με το μυστρί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο μείγμα χωρίς σβόλους.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 2:

Για το καλούπι χρησιμοποιούμε ένα ρηχό σκεύος με επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα ταψί, που έχουμε στη διάθεσή μας και δεν το χρειαζόμαστε. Ψεκάζουμε το καλούπι με αντικολλητικό λιπαντικό spray για να γίνει πιο εύκολη η αποκόλληση της κατασκευής μας.

 Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο καλούπι και το διανέμουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος μας. Ανακινούμε τη βάση του καλουπιού, ώστε το μείγμα να απλωθεί και να δημιουργήσει μια λεία επίπεδη επιφάνεια. 

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 3:

 Μόλις το μείγμα αρχίζει να σταθεροποιείται, μπορούμε να ξεκινήσουμε την διακόσμηση, χρησιμοποιώντας κοχύλια, πετραδάκια και σπασμένα χρωματιστά γυαλιά που έχουμε μαζέψει από τις καλοκαιρινές μας βόλτες στην ακροθαλασσιά.  Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Πηγή: Pinterest.gr

Πηγή: Pinterest.gr

Αφήνουμε το μείγμα να στεγνώσει για 24 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τις κατασκευές μας από τα καλούπια, ώστε να περάσουμε την επιφάνεια με μια στρώσει γυαλιστικό είτε σε σπρέι είτε με πινέλο.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 4:

Τα ψηφιδωτά μας είναι έτοιμα, φτιαγμένα με μεράκι από τα κομμάτια των καλοκαιρινών αναμνήσεων μας.

Πηγή: Pinterest.gr