ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

Θα χρειαστούμε:

 1. Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
 2. Νερό
 3. Δοχείο Ανάμειξης
 4. Μυστρί
 5. Αντικολλητικό λιπαντικό spray
 6. Κυπελάκι γιαουρτιού
 7. Υαλόχαρτο
 8. Πένσα
 9.  Χάλκινο σύρμα
 10. Ακρυλικά Χρώματα και διακοσμητικές χρυσόσκονες/ glitter
 11. Πινέλα
 12. Διακοσμητικά pom pom
 13. Πιστόλι κόλλας

Βήμα 1:

Αρχίζουμε φτιάχνοντας το μείγμα σε δοχείο με αναλογία τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερό 1:2. Ακόμη, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χρώμα της επιλογής μας σε μορφή σκόνης σε όλο το μείγμα ή σε μέρος του.

Ανακατεύουμε καλά με το μυστρί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους.

Βήμα 2:

Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι σύρμα και με την πένσα σχηματίζουμε αφτιά λαγού. Τοποθετούμε τα αφτιά σε ένα άδειο και καθαρό κυπελάκι γιαουρτιού.

Tip: Για να τα στερεοποιήσουμε πιο εύκολα στο κέντρο χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα ως οριζόντιο άξονα στήριξης.

part 1

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 3:

Για το καλούπι χρησιμοποιούμε τα κυπελάκια από τα παιδικά γιαουρτάκια. Ψεκάζουμε το καλούπι με λιπαντικό spray για να γίνει πιο εύκολη η αποκόλληση της κατασκευής μας.

Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο καλούπι και το διανέμουμε ομοιόμορφα μέσα στα κυπελάκια. Ανακινούμε προσεκτικά τα δοχεία, για να απελευθερώσουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να έχει το μείγμα για να έχουμε ένα λείο τελικό αποτέλεσμα.

Αφήνουμε το τσιμέντο να στεγνώσει μέχρι την επόμενη μέρα και στη συνέχεια αφαιρούμε προσεχτικά το λαγουδάκι μας από το κυπελάκι.

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 4:

Διακοσμούμε τα λαγουδάκια με τα ακρυλικά χρώματα και glitter, ενώ χρησιμοποιώντας τον μαρκαδόρο, ζωγραφίζουμε μάτια, μύτη και φυσικά μουστάκια. Στο πίσω μέρος κολλάμε ένα χρωματιστό pompomγια ουρά.

Πηγή: Pinterest.com

Αξιοποιούμε την ευκαιρία και γινόμαστε ξανά παιδιά, φτιάχνοντας μαζί με τους μικρούς μας φίλους πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι.

Καλή διασκέδαση και Καλό Πάσχα σε όλους!