Μπολ από τσιμέντο

Υλικά.

Θα χρειαστούμε:

  • Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
  • Μεγάλο πλαστικό μπολ
  • Μικρό πλαστικό μπολ
  • Αντικολλητικό λιπαντικό spray
  • Πέτρες ή κάποιο άλλο είδος βαριδίου
  • Δοχείο Ανάμειξης

Βήμα 1ο

Φτιάχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ή λεκάνη με αναλογία 1:2 τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο μείγμα χωρίς σβόλους.

Tip: Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε τσιμέντο.

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 2ο

Για το καλούπι θα χρειαστούμε ένα μεγάλο και ένα μικρότερο μπολ με το οποίο θα δημιουργήσουμε την εσοχή που χρειαζόμαστε για το μπολ. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το σκυρόδεμα θα απελευθερωθεί εύκολα μόλις στεγνώσει, ψεκάζουμε το εσωτερικό του μεγάλου μπολ και το εξωτερικό του μικρού μπολ με αντικολλητικό λιπαντικό spray. 

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 3ο

Μόλις το μείγμα μας κατακαθίσει, προσθέτουμε στο κέντρο του το μικρότερο μπολ, ασκώντας πίεση προς τα κάτω. Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφήσει αρκετό μείγμα για τη δημιουργία του πάτου. Όσο πιο βαθιά πιέζουμε το μικρότερο μπολ στο μείγμα, τόσο πιο λεπτός θα είναι ο πάτος του μπολ μας.

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 4ο

Κρατώντας σταθερό το μικρό μπολ, προσθέτουμε μερικές πέτρες, ή οποιοδήποτε άλλο βαρύ αντικείμενο χρειάζεται ώστε να παραμείνει στην ίδια θέση. Είναι πολύ σημαντικό το μικρό μπολ να παραμείνει σταθερό χωρίς να βυθιστεί παραπάνω από αυτό που επιθυμούμε.

Πηγή: Pinterest.com

Βήμα 5ο

Αφήνουμε το μπολ μας να σκληρύνει για τουλάχιστον 24 ώρες, ελέγχοντάς το ανά διαστήματα, χωρίς όμως να το μετακινήσουμε. Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρούμε με προσοχή τα πλαστικά μπολ, και η κατασκευή μας είναι έτοιμη!

Tip: Για πιο λείο αποτέλεσμα, αφού αφαιρέσουμε την κατασκευή μας από το καλούπι, την λειαίνουμε προσεκτικά και περιμετρικά με υαλόχαρτο.

Πηγή: Pinterest.com

To μπολ μας τώρα είναι έτοιμο προς χρήση είτε ως στοιχείο ντεκόρ στο σπίτι, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει, είτε ακόμα και ως ένα πιο χρηστικό αντικείμενο, όπως πιάτο σερβιρίσματος. Όποια χρήση και αν επιλέξετε να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραβήξει τα βλέμματα!

Πηγή: Pinterest.com

Πηγή: Pinterest.com