ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ COOLER

Θα χρειαστούμε:

  1. Τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
  2. Νερό
  3. Δοχείο Ανάμειξης
  4. Μυστρί
  5. Αντικολλητικό λιπαντικό spray
  6. Μεγάλο κιβώτιο από χαρτόνι (τετράγωνο)
  7. Μικρότερο κιβώτιο από χαρτόνι (τετράγωνο)
  8. Χρώματα σε σκόνη (προαιρετικό)
  9. Συρματόπλεγμα (προαιρετικό)

Βήμα 1:

Φτιάχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ή λεκάνη με αναλογία τσιμέντου HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ και νερό 1:2. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε το χρώμα της επιλογής μας σε μορφή σκόνης.

Ανακατεύουμε καλά με το μυστρί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους.

Tip: Ρίχνουμε το νερό στο μείγμα λίγο-λίγο για να μην είναι πολύ υδαρές.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 2:

Περνάμε τις εσωτερικές επιφάνειες του μεγαλύτερου χαρτονένιου κιβωτίου με το αντικολλητικό λιπαντικό spray. Το ίδιο κάνουμε και για τις εξωτερικές επιφάνειες του μικρότερου. Έτσι, αφού στεγνώσει το μείγμα, τα καλούπια που δημιουργήσαμε θα ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 3:

Βάζουμε το ένα κουτί μέσα στο άλλο και γεμίζουμε το καλούπι που δημιουργήθηκε με το μείγμα. Ανακατεύουμε με προσοχή το μείγμα. Μπορούμε να το ισιώσουμε στο πάνω σημείο ελαφρά με το μυστρί, ώστε η επιφάνειά του να είναι ομοιόμορφη. Γεμίζουμε τη μικρή κούτα με πέτρες ή κάποιο άλλο βάρος για να μείνει σταθερά στη θέση της. Σε 24 ώρες το μείγμα θα έχει σταθεροποιηθεί εντελώς και τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε τα καλούπια.

Tip: Για να ενισχύσουμε τη σταθερότητα μπορούμε να επενδύσουμε με συρματόπλεγμα τα τοιχώματα.

Πηγή: Pinterest.gr

Βήμα 4:

Το δοχείο μας είναι τώρα έτοιμο. Αφού το τοποθετήσουμε με προσοχή στον κήπο ή τη βεράντα μας το γεμίζουμε με πάγο και αποθηκεύουμε μέσα τα ποτά μας, ώστε να διατηρούνται δροσερά.

Πηγή: Pinterest.gr

Οι πρώτες ζέστες της χρονιάς έχουν ήδη έρθει. Είναι κοινό μυστικό πως το μπαλκόνι μας παίρνει άλλη αξία το καλοκαίρι. Πολλές από τις μέρες του καλοκαιριού ακόμα και της άδειάς μας, τις περνάμε εκεί. Μόνοι μας ή με φίλους, δουλεύοντας ή απλά χαλαρώνοντας. Άλλωστε, οι συναντήσεις με τους φίλους μας και η εξέταση ένα προς ένα όλων των αμέτρητων συζητήσεων και αναλύσεων, παίρνουν άλλη αξία με τη συνοδεία κάποιας παγωμένης λεμονάδας ή μπύρας. Καλοκαίρι στην πόλη, με καλή παρέα και τα ποτήρια μας παγωμένα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Γιατί να μη φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και οικονομικά το δικό μας ιδιαίτερο και εντυπωσιακό Cooler, απολαμβάνοντας τόσο τη διαδικασία της κατασκευής όσο και στη συνέχεια τη δροσιά μιας παγωμένης μπύρας;

 

Καλή επιτυχία και καλό Καλοκαίρι σε όλους!